chocolade-nieuws

Laat je verwennen bij Cacao van jou

De vorige verwenworkshop is net achter de rug en de nieuwe staat al weer voor de deur. Dat betekent dat we op 22 november onder andere aan de slag gaan met het maken van verrukkelijke chocoladeletters.

Getempereerde chocola

Wanneer we de chocoladeletters gaan maken, maken we gebruik van getempereerde chocola. Dat betekent dat we de chocola eerst op temperatuur brengen. De temperatuur verschilt per type. Witte chocolade verwarmen we naar 29 ºC. De melkchocolade wordt iets warmer, namelijk 30 ºC. De pure chocolade wordt het warmst: 31 ºC. Door de chocola te verwarmen naar de juiste temperatuur, ontstaan er een soort kristallen. Die zorgen ervoor dat de chocola mooi blijft glanzen wanneer het is uitgehard, en niet dof wordt.

Een heerlijke, zelfgemaakte chocoladeletter

Om de letter te kunnen spuiten, mengen we eerst de chocola met een beetje room. We doen het mengsel in een spuitzak en spuiten dan een letter naar keuze, in een rode doos. Natuurlijk gaan we de letter ook nog versieren. Dit doen we met -hoe kan het ook anders in deze tijd van het jaar- met marsepein. We besteden hier uitgebreid aandacht aan, zodat je zelf echt een mooie decoratie tot stand brengt. We maken ook gebruik van chocolade decoratie. De mijter van de goedheiligman, zijn staf, de vele cadeaus en een Pietje mogen daarbij natuurlijk niet ontbreken.

Chocoladeletter-workshop-verwenworkshop

Maar er is meer!

Tijdens de verwenworkshop krijg je ook een introductieles in meditatie en word je weer helemaal zen. Wij houden wel van wat variatie in het programma en daarom krijg je er ook nog een leuke dramaworkshop bij. Deze drie leuke elementen, voor slechts € 50,- per persoon.

Meedoen aan de workshop

Meedoen? Meld je dan aan voor de verwenworkshop. De workshop begint op 22 november om 13.00 uur en duurt tot ongeveer 18.00 uur.

Vind je het toch leuker om alleen de chocoladeletterworkshop te volgen? Dan kan dat natuurlijk ook. We organiseren op 28 november en 3 december nog een leuke inloopworkshop. Wees er wel snel bij, want vol=vol!